Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
28 Octubre 2020

Com dissenyar un vestidor

Moltes persones, siguin homes o dones, somien amb un espai on guardar la roba i els complements. Avui us ensenyaré com dissenyar un vestidor per aprofitar al màxim l’espai.

Planificar l’espai en un armari i organitzar la roba i els complements de manera eficaç és més senzill del que sembla.

Buida el teu armari per dissenyar el vestidor

Comencem buidant tot el teu armari. Fa quant de temps no et poses aquell pantaló? I el vestit vermell? La roba que ja no fas servir pots pujar-la a apps que et permeten vendre-la. La resta de la roba organitza-la per tipologia en pantalons, samarretes, faldilles, etc.

És molt important que analitzis la teva roba, ja que no és el mateix organitzar pantalons, vestits jaqueta o vestits llargs. Per exemple els jerseis de llana ocupen un espai important i les camises de seda requereixen estar penjades per evitar arrugues.

Una distribució funcional

És essencial fer una bona distribució de l’espai per aprofitar fins a l’últim racó. Per fer això has de tenir clar què t’agrada més, doblegar la roba o tenir-la penjada? O pot ser un mix?

Com ja he comentat anteriorment, no només és important fer una anàlisi del que tens actualment, sinó també has de preveure que pots necessitar en un futur.

Saps què és el mètode Marie Kondo? Es tracta d’un mètode per doblegar la roba que et  permet tenir una organització més acurada de calaixos i armari en general. Busca informació sobre les tècniques que utilitza perquè et pot facilitar una mica la vida.

Com guardes els pantalons?

Els pantalons no estan fets dels mateixos teixits, i per això és important que pengis individualment aquells que poden relliscar amb facilitat.

Una eina molt utilitzada fa uns anys són els pantaloners, però el hàndicap és que no et permeten veure els pantalons que queden darrere i sempre t’acabes posant els mateixos.

Les samarretes

Fer una organització per escala de colors farà que el teu vestidor llueixi perfecte. En aquest cas el sistema Marie Kondo és perfecte, però recorda que és essencial doblegar bé la roba o serà un caos cada vegada que agafis una peça.

vestidor marie kondo

Una altra opció és penjar les samarretes, amb això guanyes en evitar arrugues i les peces de roba es mantenen perfectes.

Els complements també són importants

Trobar el mocador que tant t’agrada a la tardor, o les ulleres de sol, o els barrets segons l’estació,…

Els testos són un gran aliat! Et permetran compartimentar calaixos i distribuir millor l’espai al vestidor.

Dibuixem junts el vestidor

És molt important dibuixar l’espai, pensar i repensar si vols penjar la roba, o prefereixes prestatges. I què fem amb les sabates? Les preguntes han de ser moltes si vol encertar en la distribució i disseny del vestidor que busques.

Tens clar si vols un vestidor obert? Si disposes d’una habitació destinada a aquesta finalitat, pot ser meravellós, però si és un espai compartit amb una altra funció t’hauries de plantejar fer-ho tancat, o mantenir un ordre absolut perquè es vegi genial.

També podem jugar amb una combinació de vestidor entre obert i tancat.

Dibuixem?

vestidor