Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
03 Octubre 2020

Com combinar catifa i sofà en decoració

Et porto un munt d’idees i propostes per combinar catifa i sofà a la teva llar. Mira amb atenció i escull la que més t’agradi per la teva llar.

La consciència ens diu que quan arriba el fred hem de posar la catifa, però és un error que sovint cometem. Durant tot l’any podem gaudir d’una catifa als peus del nostre sofà, però us recomanem variar el teixit en funció de l’estació.

Quantitat per combinar catifa i sofà

Una sola catifa és el més comú a la majoria de les llars, però us heu plantejat posar-ne més?

Quan superposem dues catifes el confort és extra, però el teu sofà ha de tenir molta personalitat i protagonisme al saló, ja que el que aconseguim és equilibrar el pes visual del sofà amb tot l’espai, i il·luminem l’estança. La combinació de colors i teixits ha de ser  perfecta per tal que la combinació faci el màxim de goig possible.

 

Els colors

Penses en un espai neutre o t’agradaria destacar algun element pel seu color? Fer-ho és possible i molt senzill.

Quan l’espai el tenim molt definit en colors i tonalitats, pots introduir una catifa en les mateixes tonalitats, per evocar una major sensació de tranquil·litat i ordre.

Si el que vols és un espai més trencador, pots optar per una catifa multicolor que aporti vida i dinamisme a la sala.

Per jugar amb la intensitat, et recomano que la catifa sigui del mateix color que el sofà però en un to més clar o més fosc.

Les textures en catifa i sofà

Les catifes amb relleu són molt utilitzades per trencar els espais amb una mateixa tonalitat cromàtica.

Si totes les textures de la teva llar són suaus com el lli o la seda, pots buscar una catifa d’un teixit més rugós i aspre.