Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
04 Novembre 2019

Estètica o funcionalitat a la cuina?

L’equilibri entre estètica i funcionalitat en una cuina pot ser difícil d’aconseguir però cal tenir molt en compte que la cuina és un dels cors de la llar, ja que la gran majoria de nosaltres hi passem llargues hores. És per això que és molt important que la cuina sigui, sobretot, pràctica i funcional.

A l’Estudi Jordi Cots reformem els espais al gust dels nostres clients. Al cap i a la fi ells són els que viuen en els nostres dissenys. Per tant, quan arriba el moment de reformar totalment o parcialment una cuina cal dissenyar-la d’acord amb l’espai de què disposes i amb l’ús que en vulguis fer per satisfaci les necessitats de la teva vida quotidiana.

Què necessites a la teva cuina? 

Per a nosaltres, abans de començar a dibuixar la cuina és imprescindible tenir clar si es vol que sigui un espai només per a cuinar o també serà l’espai on soparà tota la família o bé hi esmorzarà una sola persona. I sobretot, cal tenir en compte que cuinar-hi sigui còmode. En cas contrari, et podria empènyer subtilment cap al menjar menys saludable.

 

Àrees de treball

En aquest sentit, cal definir els diferents espais de treball d’una cuina i com es podrien distribuir abans de començar a dissenyar-la. Així doncs, el primer pas és organitzar de la millora manera possible les 5 àrees que ha de tenir aquest espai i optimitzar-ne el rendiment:

  • Despensa: espai d’emmagatzematge d’aliments, conserves i refrigerador
  • Emmagatzematge: espai per guardar els artefactes, utensilis i les eines de treball
  • Aigüera: zona de neteja
  • Preparació: idealment una fonda àmplia de treball
  • Cocció: cuina i forn

La distribució perfecte pel teu espai

A banda de la distribució de la cuina, tenim molt clar quin és un dels principals problemes que habitualment té aquest espai: la capacitat d’emmagatzematge. Al llarg dels anys anem ampliant les nostres necessitats i la quantitat d’utensilis però hi ha múltiples solucions per poder optimitzar l’espai i col·locar els estris de cuina per trobar-los ràpidament:

  • Mòduls de cantonades per aprofitar tots els racons de la cuina.
  • Armaris en columna que permetin aprofitar tota l’altura de l’espai i completar-los amb estanteries extraïbles per accedir fàcilment al que guardem en el seu interior.
  • Armaris superiors fins al sostre sobre els fogons i l’aigüera per tenir alguns dels utensilis més a l’abast.
  • Completar els mòduls amb distribuïdors interiors i ferratges extraïbles.

  • Equipar els calaixos amb àmplies divisions interiors de plàstic o metall per mantenir l’ordre.
  • Aprofitar els sòcols del mobiliari inferior i convertir-los en calaixos.
  • Petits trucs d’emmagatzematge com ganxos, ventoses i imants per utensilis de cuina, guies extraïbles per penjar paelles o accessoris per incorporar a l’interior de les portes dels diferents mòduls.
  • Col·locar el forn, el rentaplats i el microones en un mòdul superior per accedir-hi més fàcilment i poder aprofitar els mòduls inferiors per emmagatzemar més eines de cuina.

Tot això només són quatre pinzellades que cal tenir en compte a l’hora de reformar una cuina, però t’ajudaran a aconseguir l’espai pràctic, funcional i modern que tant de temps portes somniant.