Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
23 Agost 2020

Interiorisme per aficionats: com decorar la teva llar

Els espais interiors són molt importants, no només perqué siguin macos, han de ser també confortables i funcionals. Per això avui, et dono algunes idees d’interiorisme perqué decoris la teva llar com un professional.

Pensa en les teves necessitats

Qui és l’ús que donaràs a l’espai? Què necessites? Quantes persones hi conviuran? Són les primeres preguntes que has de fer-te abans de donar forma  i aplicar l’interiorisme en un espai.

La distribució en l’interiorisme

No cal ser un dissenyador gràfic, i en moltes ocasions amb llapis i foli podem començar a dibuixar i establir la distribució de l’espai. Recorda que el paper ho aguanta tot, però després ha d’ajustar-se a la realitat.

Un dels trucs més senzills que podeu utilitzar a casa és retallar amb cartó les peces de mobiliari amb les mides que voleu, per veure si hi ha suficient espai de pas, i si la distribució és correcta.

Entre els aspectes que has de tenir més present a l’hora de fer la distribució és deixar pas a la llum natural i que hi hagi una circulació fluida.

Avantatges i desavantatges

Tots els espais tenen pros i contres, així doncs has de potenciar les coses bones de l’espai, i intentar dissimular els inconvenients que tingui l’espai que vols decorar.

Materials i textures

Si ja has decidit quin és l’ús que donaràs a l’espai en qüestió, ara toca decidir quins materials utilitzaràs per vestir i omplir l’espai. Per exemple, si es tracta d’una zona de pas, és millor que posis un terra que sigui dur i fort, i evitis moquetes.

materials interiorisme

Il·luminació

La llum natural és molt important, però l’artificial ho és per igual.

Tenint present la frase anterior, hem de deixar pas a la llum natural, però hem de pensar com treballar la llum artificial, ja que en cas de tenir poca llum natural és essencial comptar amb una bona il·luminació.

Fer ús de diferents punts de llum t’ajudarà a crear diferents atmosferes en l’espai.

Vols saber més sobre la il·luminació? Fes clic.

Colors

És molt diferent el concepte de colors en parets, mobiliari o complement. Has pensat crear un espai versàtil amb tons clars a les partes i aplicar el color en els complements? És una idea que pot fer variar el teu espai segons l’època de l’any amb un toc de color als gerros, coixins o cortines. Si vols saber-ne més sobre el color et deixo un enllaç fent clic aquí.